Интериор

Стилен и добре планиран дизайн на баня в съвременен стил

Въпреки, че много от вас биха оспорили това, банята, която ще ви покажем в тази статия е в категорията на малките бани. И когато става дума за малка баня, първото което идва на ум на повече от нас е „Как да спестим място?“ и една от първите идеи е лишаването от вана и използването на душ зона или душ кабина.

В този случай ваната е на лице, но вместо стандартна такава е използвана акрилна вана в японски стил – тя е с овална форма, по-малък диаметър, но по-голяма дълбочина. Освен красива, овалната форма на ваната има и своята функционална страна – тя осигурява места за поставяне на различни малки вещи и принадлежности около нея, които да са на една ръка разстояние на къпещия се.

Нека за момент отместим погледа от красивата вана и насочим вниманието си към другата част от помещението – тоалетната. Двете са разделени от декоративна стена, но за това по-късно. Тоалетната е оборудвана с интересен модел тоалетна чиния, комбинирана с биде в една структура с красив и елегантен дизайн. Вграденото в стената казанче прави пространството естетически по-красиво, а над изградената структура е създадена система за съхранение от няколко стъклени рафта.

Двете зони на банята са разделени визуално от интересна декоративна стена, изградена от опушени стъклени блокчета, подредени стъпаловидно. Това подреждане успешно подчертава интересния дизайн на банята, а освен декоративната функция, стената предпазва „сухата“ част от помещението от водни капки, идващи от душа.

Шкафът с мивката е разположен на свободната стена, а над него е монтиран обемен огледален шкаф, които предлага изобилие от място за съхранение. В него са предвидени места за различни по големина и обем козметични и други вещи, а ключовете за акцентиращото осветление и един контакт са скрити от погледа и се намират в една от секциите на окачената за стената мебел.

Всички смесители и аксесоари в банята са с интересни и креативни форми и са изработени от висококачествен хромиран метал и керамика, като успешно допълват изискания дизайн на банята.