Интериор

Невероятен малък апартамент с модерен и практичен дизайн [44 м²]

В днешния материал ще разгледаме чисто новия дизайн на един изключително малък апартамент с големина от 44 м², показващ как предварителното планиране, прецизността и вниманието към детайлите могат да преобразят дори и най-малкото място и да го направят функционален дом за едно младо семейство с малко дете.

Проектът по създаването на новия интериорен дизайн е поверен на дизайнерите от студио A-partmentdesign, които започнали с цялостна реконструкция на жилищния план. Така на мястото на някогашната кухня, в момента е изградена детска стая, а самата кухня е изместена в коридора, част от който е усвоен от дневната.

Една част от балкона също е приобщен към пространството на хола, като по този начин е създадено достатъчно пространство, където да се разположат всички необходими мебели и аксесоари за дневна зона, която предлага и място за спане. Другата част от балкона е запазена, като е осигурен вход и от двете стаи, така че всеки член от семейството да има достъп до спокойствието и красивите гледки, които предоставя той.

Интериорният дизайн е изключително семпъл, изобилстващ от прави линии и изчистени детайли, а матовото стъкло, което е използвано на много места създава една модерна и приветлива обстановка. Заложено е на неутрални цветове като черно, бяло, сиво, допълвани от меките тонове на дървото и приятните бежови акценти, в които е решена голяма част от текстила в жилището. Освен с красивия си и модерен дизайн, мебелите в жилището впечатляват и със своята функционалност и ергономичност, които улесняват собствениците и им помагат да се чувстват комфортно, въпреки оскъдните размери на жилището.

Накрая остана до надникнем и в банята, която е зашеметяваща. Помещението е малко, но както всички останали зони в апартамента, така и тук за всичко е помислено и е създадена много добра организация. Трудно е да си представим, че в тази малка площ има скрита пералня, голям кош за пране, котел, зона за съхраняване на почистващи препарати и дори скрита котешка тоалетна.