България Север

Младите възрожденци от община Левски с обща програма за учебната 2017 / 2018 г.

Младите възрожденци от община Левски изготвиха обща програма за тази учебна година, като заложиха на традиционни за клубовете дейности, свързани с личността на Васил Левски.

„Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност…“, под този наслов ще се проведе благотворителна кампания за събиране на дрехи и обувки от клуб „Млад възрожденец“ в ПГССТ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Левски.

На 24 май „С китка здравец за всеки учител“ клубовете ще участват в общоградското честване. Инициативи по места ще имат клубовете посветени и на 3 март с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата.


През 2018г. клубовете ще отбележат и 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев с различни мероприятия. Подготвили са нови конкурси и инициативи, информира Силвия Йорданова – председател на Общински клуб „Млад възрожденец“ гр. Левски.

Младите възрожденци бяха наградени от Общобългарския комитет „Васил Левски“ гр. София за участие в Националния конкурс, посветен на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски. Те получиха и дарение „Тефтерчето на Левски“ от кмета на Община Левски Любка Александрова.
Силвия Йорданова: „През миналата учебна година общинският клуб и училищните клубове бяха посветили своите дейности и инициативи на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски. С желание и креативност те изработваха, писаха, пяха в името на Апостола, за което и бяха оценени и наградени. С гордост направиха почетен караул пред паметника на Васил Левски в град София и в град Левски. Можем да отчетем една успешна, емоционална и запомняща се година. Млади възрожденци, да продължаваме напред!“

Материалът Младите възрожденци от община Левски с обща програма за учебната 2017 / 2018 г. е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.