Спорт

Танев: Стоичков не искаше да обиди никого

Бившият български национал и в момента един от най-успешните футболни мениджъри Лъчезар Танев коментира проблемите на Каталуния и ситуацията около независимостта на областта. Той от 17 години живее в Барселона, но призна, че ако Каталуния се отдели от Испания, ще напусне и ще премести бизнеса си. Танев коментира и изказването на Христо Стоичков, което предизвика доста негативи за Камата.

„Каталуния е едно от местата с най-високо качество на живот. Каталунците искат това, което изработват, да остава тук. Всичко за независимостта е планирано. През училища и университети. Преди няколко месеца смениха шефа на полицията. Новият е пронационалист и остави училищата отворени, за да се гласува“, разкри Танев пред „Нова Телевизия“.

„Банки, големи фирми, отнасяйки се отговорно към бизнеса си, за всеки случай смениха седалищата си, тъй като щеше да подлежат на законите на Каталуния, ако се беше случила независимост. Като чете всеки ден, че има напрежение, че има манифестации, човек си казва: „По-добре няма да ходя там.“, допълни бившият футболист.

„Ако имаше независимост, постигнато по някакъв начин, със сигурност аз щях да се махна от Каталуния, защото тя няма да е част от Европейския съюз. Това означава, че местните играчи много трудно ще бъдат трансферирани в ЕС, тъй като ще бъдат със статут на чужденци. „В националните първенства могат да участват само федерации, регистрирани на територията на Испа…