Изкуство и Общество

Секс скандал разтресе британското правителство

Близък до Тереза Мей служител беше обвинен, че на работното си място е имал файлове с порнография, съобщи „Мирър“. Обвиненията са отправени към Деймиън Грийн, който е ръководител на канцеларията на правителството и заместник на британския премиер.

Бившият комисар на лондонската полиция Боб Куик заяви, че по време на обиск в офиса на Грийн преди няколко години са открити порнографски материали. Някои от тях попадали в графата „хард порно“.

Самият Грийн опроверга твърденията на Куик, нарече ги „лъжливи и безскрупулни” и обвини бившия полицейски шеф в опит да разруши политическата му кариера. „Тази история е пълна измислица и тръгва от опетнен източник, който не заслужава доверие”, написа Грийн в социалните мрежи.

В началото на месеца журналистката Кейт Молтби разказа, че е станала жертва на сексуален тормоз от страна на Грийн. През 2015 политикът небрежно опипал коленете й. Премиерът Тереза Мей разпореди разследване по фактите от жалбата на жената.

По-рано през годината секс скандал разтресе британските въоръжени сили, след което последваха оставки и уволнения. 20-годишната Ребека Едуардс, работеща като инженер по оръжейните системи на атомната подводница HMS Vigilant, е имала интимна връзка с капитана на подводницата.

По-рано заради обвинения в сексуална злоупотреба оставка подаде британският министър на отбраната Майкъл Фалън. „Много от обвиненията не са верни, но аз при…