Интериор

Най-подходящите мебели за малки апартаменти

Темата за малките жилища винаги е била на дневен ред в Модерен дом, така че днес ще засегнем още малко от нея. В статията ще разгледаме пет от най-подходящите мебели за малки жилища, къде и кога да ги използвате и какви са техните предимства при оптимизацията на пространството.

Големи огледала

Големите и много на брой огледала са едни от най-добрите приятели на малките жилища. Това е така, защото карат стаята да изглежда значително по-голяма, добавяйки ефирност и усещане за пространство. Най-подходящите места за поставяне на големи огледала са коридорите и всекидневните. Там те отразяват декора, добавят усещането за по-просторно пространство и отразяват светлината.

Пуфове

Пуфовете са много удобни, сладки и често заемат малко място. Могат да се приберат на различни места, тъй като лесно променят формата си. Те са удобни, както за основни места за сядане, така и за допълнителни, които може да ползвате в случаите, когато имате гости или искате да са насладите на хубав филм или книга. В много малки жилища сме виждали дори и случаи, където няколко удобни пуфа заемат напълно функциите на големите холни дивани.

Акрилни мебели

Най-положителната черта на мебелите направени от акрил е, че те са покрити сякаш с невидимо наметало и са изключително подходящи за жилищата, където мястото е недостатъчно. Най-подходящи са масите и столовете направени от акрил, с които може да обзаведете вашата малка кухня. Прозрачната им структура ще спомогне за визуалната оптимизация на пространството.

Стифиращи столове

Изключително удобни, благодарение на дизайнът им и възможността да се прибират един в друг. По този начин, когато столовете не се използват заемат място като за един, а когато се разположат около масата са толкова удобни, колкото стандартните трапезни столове. Хубаво е да организирате място за поставянето им, когато не се използват, което да е „скрито“ и да осигурява удобен достъп.

Модулни рафтове

Модулните рафтове са перфектно решение за малки жилища, тъй като осигуряват достатъчно място за съхранение, а конфигурацията им може да бъде променяна многократно според моментните ви нужди. На пазара има голямо предлагане на подобни рафтове, които са с много гъвкава възможност за конфигурация и се предлагат в голяма цветова гама.