Интериор

Няколко чудесни идеи за декориране на коледната трапеза

Ето, че това специално време от годината отново е тук. Трепетно украсяваме домовете си, избираме подаръци, навсякъде около нас звучи „Jingle Bell Rock“, а коледното настроение е във всеки детайл. Многото поредни празници този месец предполагат поне едно събиране у дома, било то семейно събиране, мини парти или дори коледна вечер за двама. От каквото и естество да е събирането, няма нищо по-приятно и празнично от добре декорирана и подредена коледна трапеза. В статията сме подбрали няколко празнично декорирани маси, които ще внесат коледния дух у всеки дом и ще направят вечерта незабравима.

Тази идея е страхотна! Цветна, тематична и с много настроение, трапезата е отрупана с типични за Коледа нюанси и детайли. Бурканчетата със сладко за всеки гост ще впечатлят всеки седнал на вашата трапеза. Сладкото може да такова, което сте направили сами или бихте могли да купите от коледния базар в града.

Какво по-изненадващо и показващо уважение у вашите гости от индивидуално изработен детайл. Може да приготвите за всеки гост по нещо малко, символично и изпълнено с коледно настроение. В примера виждате семпло декорирана маса и специално изработени украшения за елха, върху които всеки ваш гост ще открие своето име.

Тук отново откриваме по нещичко, предвидено за всеки посетител на коледното парти. Без значение какъв е подаръка, когато е опакован в кафява хартия, празничният дух е гарантиран. Трапезата е свежо декорирана с естествени борови клонки, създаващи невероятно празнично усещане.

Тук откриваме нещо невероятно семпло, но много ефектно. Отново е заложено на свежите декори, в лицето на клонки с червени плодове, а листовете с текст на коледна молитва ще направи семейното събиране много по-приятен и личен момент.

Заложете на дървени детайли! Те са чудесен аксесоар към всяка коледна трапеза, който може да създаде неповторим домашен уют. В примера виждате как за всеки гост на масата е предвидена дървена дъска, върху която ще се сервират празничните блюда, нежно декорирана с празнични панделки и клонки пресен розмарин.