България Север

За спешно завършване на почистването заради очаквани заледявания призова Спартански

„По отношение на сутрешните температури през следващите няколко дни синоптичната обстановка е обезпокоителна и в Плевен се очакват от минус 12 до минус 14 градуса. Това налага да се предприемат спешни мерки за допочистване на тротоарите и особено около спирките за градския транспорт, за да се намали максимално възможността от заледявания“, предупреди на седмичната оперативка в общината кметът Георг Спартански. По думите му за да се предотврати увеличението на пациентите на ортопедията е необходимо основните пешеходни трасета да се опесъчат. Той призова почистващите фирми да осигурят и свободен достъп до контейнерите за отпадъци, за да не се препятства извозването им.

Засега след падналия сняг няма тревожни ситуации в общината и градът е абсолютно проходим при зимни условия. Според Спартански и четирите фирми, ангажирани със снегопочистване, са се справили успешно и са изпълнили договорените дейности. От общинската фирма „Инжстрой” заявиха, че разполагат с достатъчно количество пясък, сол и химикали против заледяване.

Материалът За спешно завършване на почистването заради очаквани заледявания призова Спартански е публикуван за пръв път на Новини от Плевен – „BG Север“.