Бизнес и Политика

IT специалист избра кариера в България, вместо в Лондон

Константин е един от многото българи, които взимат решението да заминат в чужбина, за да работят или учат. В продължение на девет години, той пребивава в Лондон, учейки в един от най-престижните университети. След това заминава за Флорида, САЩ, където прекарва две години от живота си. В момента той работи в TBI Bank, на позиция старши бизнес анализатор и технически консултант. Задълженията му включват дефиниране на бизнес нуждите, извличане на точни бизнес изисквания и активно участие в управлението на IT проекти.

Къде сте учили или работили в чужбина?

Завърших London Metropolitan University с две специалности – политология и международни икономически отношения. Кариерата ми стартира по различна пътека, която беше предопределена от стаж, по време на който се занимавах с информационни системи. След това бях повишен в отговорник по поддръжката и промените по системите за комуникация в институцията.

Колко време бяхте в чужбина?

Близо 9 години в Лондон и 2 години във Флорида, САЩ.

Кога се върнахте в България?

През 2016 година.

Защо избрахте да се върнете в България?

Прибрах се, защото съм на мнението, че във всеки един от нас, българите, лежи лична отговорност за развитието и просперитета на нашето общество. Понятието „колективно съзнание“, което е въведено от Емил Дю…