Интериор

Елегантен и уютен интериорен дизйан на кафене в Китай

Рядко пишем и представяме обществени интериори, но го правим само, когато един такъв интериор наистина ни впечатли с детайли, които биха били пример и вдъхновение за нашите читатели. Днес ще ви представим един наистина класен и елегантен интериор на заведение, намиращо се в Чанша (провинция Хунан), Китай.

Проектът, който е предназначен за кафене с площ от 172 м², е поверен на архитектурното студио FAR OFFICE , ръководено от архитектите Джовани Ферара, Виктор Као, Син Хонг и Си Сонг. Кафенето е собственост на бизнес дама, която е посветила живота си на пътуванията и откриването на качествено кафе по света.

Основната цел на проекта е да създаде елегантно и гостоприемно пространство, представящо интересна визия и усещане, които са въплътили в себе си синтез от западен и ориенталски стил, съчетаващ характеристиките на южна Италия и страните от Югоизточна Азия едновременно.

Оригиналният етажен план на помещението бил тесен и дълъг със значителна липса на естествено осветление в долната част. Преобразуването му в зала със светъл и просторен интериор се оказало основното предизвикателство пред архитектите, тъй като те много държели на правилното организиране на пространството.

Основната част на заведението е превърната в зала със стандартни места за сядане, а долната част на помещението, която била и най-тъмната е превърната  в уединена малка зала, приличаща на модерна и уютна домашна всекидневна. За да се осигури достатъчно светлина в тъмното пространство са поставени много висящи лампи, които падат от квадратните декоративни тавани, изработени от бамбук.

Интериорът на заведението е един интересен пример, който показва как любовта към кафето и различните култури могат да продиктуват създаването на елегантен и същевременно нестандартен дизайн, който предлага много уют и светлина.