Интериор

Интересен проект за детска стая за 10 годишно момиче

Има нещо магично в изготвянето на интериор за детска стая. Трябва да се съобразят толкова много неща, а същевременно всичко трябва да е небрежно, свежо и пригодено за ежедневието на един малък човек, постоянно преоткриващ заобикалящия го свят. В днешния материал ви показваме интериорния проект за стая, предназначена за едно подрастващо десет годишно момиче, с много фантазия и вкус.

Проектът е дело на интериорния дизайнер Олга Беркова, която се заела с нелеката задача да изгради интериора на помещението, базирайки се на няколко думички, написани и на лист хартия от детето, което ще живее там, а именно неговите виждания за визията на стаята.  Списъкът съдържал следния текст:

  • Светлина;
  • Панда;
  • Китайски фенери;
  • Двуетажно легло;
  • Карта на света

Дизайнерката умело съчетава добър вкус и доза фантазия, за да свърже всичко от списъка на детето и чрез него да проектира едно интересно и удобно местенце. Мебелите са специално проектирани, така че едновременно да са тематични и функционални.

Силно впечатление прави голямото дърво, разпростряло клоните си, служещи като лавици за книги и предмети върху цялата стена, а под сянката му са се настанили няколко панди. Наблегнато е на системите за съхранение на предмети, които да се грижат за всички нови и стари книги и играчки на детето. Точно до вратата откриваме система, която предлага отворени и затворени пространства за съхранение, а точно срещу нея е позициониран голям гардероб с огледални плъзгащи се врати, които визуално разширяват пространството на стаята с големина от 12 м².

Страхотно е организирана и зоната за почивка и сън. Желанието на детето за двуетажно легло е реализирана, чрез поставянето на легло върху пилони, а под него е разположен малък разтегателен диван, който също може да послужи като място за спане. Мястото позволява на малката дама да се събира със своите приятели да се любуват на светлините идващи от поставените в близост китайски фенери, а картата на света, върху която може да се пише, е страхотно място за отбелязване на посетени и мечтани дестинации.