Интериор

Малко студио със семпъл, но функционален интериорен дизайн [30 м²]

Показваме ви един изключително малък, но много интересен проект от архитектурното студио „Батлаб“. Те наскоро са приключили работа по жилище с размер от 30 квадратни метра в Будапеща, Унгария, а ние с радост споделяме с вас крайния резултат, тъй като определено е свършена много добра работа.

От оригиналното оформление на жилището са запазени само носещите стени. Новото зониране създава един изцяло нов етажен план, който напълно отговаря на изискванията за желаната от клиента практичност и функционалност. След тоталната реорганизация на стените, в жилището е обособено едно просторно помещение, включващо дневна, кухня и място за спане, умело скрито зад завеса. Създадено е място и за ново помещение, в което са поместени банята и тоалетната.

Върху една от стените е инсталирана многофункционална система за съхранение, предлагаща много и различни ниши, шкафове и гардеробни помещения. Отсрещната стена е превърната в малка, но функционална кухненска зона, оборудвана с всичко необходимо за бързо приготвяне на храна. Кухненската част завършва с дълбока ниша, в която е позиционирано леглото, което може да бъде скрито чрез плътна завеса. Мекотата на текстила, уюта на ореховото дърво, чистотата на снежно белите повърхности и уникалността на бетонния под са ключови фактори за невероятното усещане, което носи този проект.