Бизнес и Политика

До 2021 година щетите от киберпрестъпленията ще възлизат на 6 милиарда долара годишно

Стремглавото дигитализиране на системи и процеси в наши дни превръща темата за киберсигурността в основна за съвременното общество. Вредите, нанесени от разнородни кибератаки на публични системи, финансовия и икономическия сектор, са огромни. Последният пресен пример у нас е хакерската атака срещу базата данни на НАП. Според анализ на водещата изследователска агенция в сферата на кибесигурността – Cybersecurity Ventures, до 2021 година щетите от киберпрестъпленията в световен мащаб ще възлизат на 6 милиарда долара годишно.

На 19 септември в „София Тех Парк“, Иновационен форум „Джон Атанасов, ще се проведе 18-тото издание на конференцията SecurIT – InfoSec & DataStorage, посветена на проблемите, свързани с киберсигурността в съвременното общество. Събитието се организира от ICT Media и ISACA-Sofia Chapter за 18-та поредна година и традиционно се подкрепя от министерството на отбраната, министерството на вътрешните работи, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Електронно управление”.

Какви са системните усилия на държавата и ЕС за справяне с проблема киберпрестъпност, по какъв начин технологичните иновации могат да помогнат в борбата с актуалните заплахи, как ефективно да се гарантира съхранението на данните на бизнеса и администрацията – това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на SecurIT – 18-тото издание на конференцията InfoSec & DataStorage.

Конференцията е насочена към всички мениджъри и експерти, свързани с информационната сигурност, изтъкват организаторите, а именно: директори и мениджъри „Информационна сигурност“; мениджъри “Управление на риска”; мениджъри „Инфраструктура“; системни архитекти; инженери по сигурността; ИТ мениджъри; ИТ одитори; одитори по информационна сигурност; консултанти.