България Север

Отново тежка катастрофа с ранени край Войново

Пореден тежък пътен инцидент, с двама ранени, стана в района на кръстовището за квартал „Войново“ в Габрово. Пострадали са двама габровци, на 18 и 51 години, които са били приети в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с различни по вид и тежест фрактури, за щастие обаче без опасност за живота.

Тежката катастрофа се е случила в събота, 2 ноември, около 19.30 часа, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По първоначални данни, лек автомобил, управляван от 51-годишен жител на Габрово, при движение в посока към Севлиево, предприел маневра „завой на ляво“, като не пропуснал насрещно движещия се автомобил, управляван от 18-годишен водач, също местен жител.

В следствие на сблъсъка пострадали и двамата водачи, които били транспортирани и настанени за лечение в МБАЛ – Габрово, с различни по вид и тежест фрактури, без опасност за живота.

Проверка за употреба на алкохол с техническо средство била извършена на единия от двамата водачи, като резултатът от нея бил отрицателен. Поради естеството на нараняванията, на другия водач е била взета кръв за химически анализ.

На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово. Причините и механизмът на възникване на пътнотранспортния инцидент са в процес на установяване.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Материалът Отново тежка катастрофа с ранени край Войново е публикуван за пръв път на Gabrovo News.