Интериор

Модерен и минималистичен дизайн на мезонет в Киев

Минимализмът в интериорния дизайн има невероятната сила да прави така, че един детайл да е едновременно незабележим и изпъкващ. Въздействието на минималистичните форми върху човешките възприятия са наистина много интересни, карайки ни да се чувстваме спокойни и предразполагащи ни към релаксация. В днешния материал ви показваме един мезонет, чийто минималистичен интериорен дизайн е страхотен пример за това, как с малко на брой и семпли детайли можем да постигнем много.

Мезонетът с площ от 140 м² се намира в жилищния комплекс Sonyachna Brama в Киев, а дизайнерското студио, стоящо зад неговия дизайн е Lugerin Architects. На приземния етаж на голямото жилище откриваме просторна зала с изобилие от естествена светлина, спални, баня, баня за гости, техническо помещение и открито пространство, в което са разположени дневната зона, кухня, трапезария и стълбище, водещо към второто ниво. Вторият етаж е предопределен като работна зона, в която са поместени офис, художествена работилница и гардеробна.

Едно от големите предимствата на жилището, разбира се, е двустепенното пространство на голямата дневна зона. Високият таван, голямата остъклена площ, изразителната архитектура на стълбището и конструкцията на второто ниво създават уникален образ на пространството.

Въпреки внушителното минималистично присъствие, интериорът изглежда добре балансиран, благодарение на дървените детайли и естествените материали, които периодично присъстват във всяко помещение. Текстурираните дървени греди, осветително тяло Wireflow и масички за кафе служат като акцентиращи естетически елементи.

Главната спалня се отличава с метална конструкция на леглото, мек табла и плот, в който е вградена маса за грим. Всички вградени мебели, включително и кухненското обзавеждане са индивидуално проектирани за този интериор, като са се взели предвид предпочитанията на клиента и неговите функционални нужди.