Интериор

Прекрасен проект за кухня, трапезария и дневна зона в едно помещение [37 м²]

Съчетаването на трите зони в едно отворено помещение е тренд, който едва ли някога ще загуби популярност. Това се дължи на перфектната синергия, която създават трите отделни зони, когато се комбинират. Ако в миналото кухнята е било мястото, в което просто се е приготвяла храна, то днес там се случва много повече. Кухните днес все повече излизат от пределите на „място за приготвяне на храна“ и стават все по-социални зони, в които готвенето, забавлението и общуването със семейството и приятелите са нещо необходимо.

Проектът, който виждате в тази статия показва именно една такава зона или може би е по-удачно да наречем това място с модерната думичка „хъб“, обединяващ в себе си всички социални помещения в едно домакинство. Дизайнер на проекта е Мария Зайцева, а общата площ на помещението е 37 м².

Кухненската зона – просторна, с монохромен дизайн, предлагаща изобилие от места за съхранение. Фасадата на кухненския модул е от фурнир, наподобяващ богата дървена структура, зад която се крият много и различни по размер отделения за съхранение, а стъклените отделения с подсветка разнообразяват визията и правят дизайна по-мек. Електроуредите са вградени и скрити, а дългият и масивен плот осигурява достатъчно място за кулинарни предизвикателства.

Най-впечатляващата част от цялото помещение според нас е кухненският остров и прилежащата към него трапезарна маса. Не, защото изпъква с нещо иновативно, напротив – семпъл остров, направен от масивен черен камък и обикновена кухненска маса за четирима. Интересното е това, че те са превърнати в композиционен център на цялото помещение – това е обединяващия елемент между зоната за почивка и зоната за готвене – мястото, където семейство и приятели се събират, общуват и се забавляват.

Снимки: pinwin.ru