Арт Новини

Концерт на Lilly of the West

Концерт на Lilly of the West

19 май 2018 г. – 19 май 2018 г.

Суинг, кънтри,блуграс и блус музика ще звучи в Нощта на музеите и галериите на 19 май

Една от най-успешните акустични формации у нас, кънтри групата Lilly of the West, ще изнесе концерт в Art Галерия Европа na ул. „Леге“ 3,  в събота, 19 май, в рамките на Нощта на музеите и галериите. Концертът ще е съчетан с изложба – текстил,   „Втъкани чувства“ на Лили Прокопиева.

 

Музикантите наблегнат и на европейска музика, която лийд вокалистката Лили Друмева ще изпълни на различни езици – немски, френски, румънски, сръбски, унгарски и други.

 

“Lilly of the West”е най-успешната българска кънтри група, създадена още през 1996 г. в София. След издаването на дебютен албум, музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка. През 1998 г. са избрани за “най-добра кънтри и блуграс група на Европа”. Печелят и награди от Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. “LillyoftheWest” има богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, ирландски и български фолклор и издадени девет албума, високо оценени от международни музикални списания. Основател и фронт музикант на групата е Лили Друмева-О’Райли. Тя е и известен журналист, продуцент, импресарио и автор на песни, а също и на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”. През 2016 г. излезе новият й албум „StrongMachine”. www.lillydrumeva.net

 

„Lilly of the West” са:

 

Лили Друмева – О’Райли – вокал, китара, цигулка, мандолина

Михаил Шишков – банджо, слайд китара, хармоника, пиано

Ясен Василев – китара

Свобода Боздуганова – контрабас

Материалът Концерт на Lilly of the West е публикуван за пръв път на Art Gallery Europe.