Интериор

Модерен и просторен апартамент на два етажа с изглед към Черно море [110 м²]

Едно от любимите ни студиа за интериорен и архитектурен дизайн – SVOYA изпъква с нов проект, който нямаше как да подминем. Този път жилището, което са трансформирали е голям дуплекс апартамент с големина от 110 м², намиращ се в Днепър, Украйна. 

Двуетажният апартамент е разположен в жилищен комплекс на брега на реката с изглед към Манастирския остров и се отличава с ориентация от двете противоположни страни. Първоначално първият етаж е бил предназначен за хола и кухнята, а второто ниво – за зоната за спане. Дизайнерите от SVOYA обаче предложили на собствениците нещо съвсем различно, с което те бързо се съгласили, като в крайна сметка получили оптималното решение, даващо редица предимства.

Първото ниво е заето от спалня, детска стая и просторна баня. Основната спалня разполага със собствена малка гардеробна. Детската стая е отделена от коридора с тонирана стъклена преграда с подходяща звукоизолация – така коридорът получава необходимото количество естествена светлина.

Пространството под стълбите е превърнато в сервизно помещение със система за пречистване на водата, а също така се използва и като място за съхранение на сезонни връхни дрехи. Ориентирането на спалните на запад направило възможно създаването на благоприятна атмосфера в стаите с изглед към залеза над панорамата на града.

Големината на второто ниво е осезаемо по-голяма от тази на първото, а ориентацията му предлага красива панорама на Днепърския насип и Манастирския остров. Ето защо тук е организирана дневна зона с отворен план и множество прозорци, позволяващи на собствениците да се насладят на заобикалящите ги гледки.

Етажът включва кухня с остров, трапезарна маса с удобни столове, шезлонг до прозореца и диван, ориентиран към панорамата и телевизионната зона. На етажа също така откриваме малък килер и втора баня.