Арт Новини

Врачанският художник Красимир Митев подрежда изложбата „Усещане” в Пловдив

Врачанският художник Красимир Митев подрежда изложбата „Усещане” в Пловдив

Една по-различна изложба предстои да изненада почитателите на изкуството на 27 май в галерия АК Glass of Wine в сърцето на Пловдив. Експозицията ще представи пред публика творбите на врачанина Красимир Митев, който от години живее и работи в Испания. По време на изискания коктейл авторът ще разкаже за своите картини, част от които са създадени в изолация заради световната пандемия.

Красимир Митев е художник от Враца. Завършва института за преподаватели по изобразително изкуство в Дупница, след което пластични изкуства, дизайн и педагогика на изкуството в СУ “Св. Климент Охридски”. Черпил е опит от известни художници, като Тома Трифоновски, който е бил негов преподавател. От 12 години живее и работи в Испания. Сред най-големите му успехи там е участието му в международното биенале на изкуствата в Майорка през 2009 г. Там той е единственият българин сред 60 творци от различни държави. Преди година обаче се връща у нас с нестандартна мисия да даде на България това, което не успява, докато е в чужбина. Мечтае да си върна загубеното в родината и успява.

Рисува своите сънища и мечти с живописен нож. Картините му са много различни. Стилът му е разнообразен и трудно разпознаваем. Използва смесена техника. Преобладават пъстри и чисти цветове. Акцент в творчеството му е любовната тематика. Творбите му са посветени на чувственото в живота. Усещането във всичките му форми, което тотално изчезна с тази пандемия, сякаш да ни покаже колко е важно да можем да чувстваме, да прегърнем, да докоснем.  Устните се докосват и при допира им избухва взрив от емоция. Нетърпелив да споделим всяко ново, започнато и недовършено чувство. Посланието му е за повече любов.

Изложбата се открива на 27 май, четвъртък от 19:00 часа, в Галерия АК Glass of Wine.