Виртуална Галерия

Виртуална Изложба „Светлина за Шипка“ – 21 юни – 15 юли

Галерия Skener има удоволствието да бъде домакин на забележителната пътуваща изложба „Светлина за Шипка“! Читалището в Шипка е едно от първите в страната, основано преди 161 години. В периода 1917 – 1931 след дълга дарителска кампания и изцяло с доброволен труд от местните хора е построен Читалищен дом – паметник, предназначен за дом на читалищната дейност и паметник на загиналите във войните за народно обединение шипченци. За съжаление през 90те години читалищната дейност се премества обратно в сградата на възрожденското училище, заради което и днес будни общественици провеждат благородна инициатива за възстановяване на сградата, която да стане отново дом на българския дух и култура! Част от тази инициатива е проведеният художествен пленер в Шипка с участието на 8 художници от цялата страна. В последствие още 16 художници даряват техни картини. В момента изложбата включва 50 творби живопис, акварел, графика и колаж. В каузата се включват допълнително и млади художници от Шипка и Казанлък с над 30 детски рисунки. Към днешна дата са събрани 3,133лв от продажби на картини и дарения.

Галерия Skener се надява, че нашата вярна аудитория ще се включи в благородната кауза като закупи картина от изложбата. Пълен списък и цени можете да видите тук >> Нашият екип се стреми да показва автори и картини с висока духовна и художествена стойност и сме сигурни че притежавайки такава картина Вие ще съхраните Вашето духовно и материално благосъстояние! Нека помогнем на град Шипка и Читалище Светлина!

Участници: 

Моника Попова, Радостина Драганова, Севда Потурлян, Гергана Минкова, Альона Петришка, Веселин Дамянов – Вес, Невена Ангелова, Ваня Запрянова, Росен Дончев, Виолета Апостолова, Момчил Георгиев, Димитър Шопов, Майя Чолакова, Александър Йочколовски, Бисера Вълева, Румен Малчев, Здравка Василева, Иван Гайдаров, Румен Петков и над 30 деца- творци.