Бизнес и Политика

Аутсорсингът е най-бързо развиващият се сектор в страната

Международната компания, занимаваща се с подбор на кадри, „Стантън Чейс Интернешънъл” за трета поредна година постави аутсорсингът на чело на класацията за най-бързо развиващ се сектор в България.

Проучването е взело предвид мнения на над 180 висши мениджъри в български и чуждестранни фирми, чието седалище е в България.
80.9% от участниците в анкетата очакват през 2017г. да развият бизнеса си и да наемат нови хора.

Най-трудно се намират кадри за ръководните постове – директорски позиции, мениджмънт, специалисти и експерти. Повечето висши мениджъри разчитат на препоръки или на свои собствени мрежи от познати, за да намерят подходящ човек, който да заеме ръководна позиция.

Повечето компании са отбелязали ръст през изминалата година, въпреки промените, които настъпиха в глобален политически план. Над 50% от анкетираните, обаче смятат, че негативно влияние ще окаже оставката на българското правителство, тъй като ще повлияе в отрицателен план на икономиката в страната.

Веднага след аутсорсингът се нареждат индустрията и телекомуникациите. Оснавна цел на всички компании е да успеят да привлекат нови талантливи кадри, да ги обучат и да ги задържат.