Арт Новини

Ярки, живописни платна на Петя Доненчева оцветяват ноември в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Ярки, живописни платна на Петя Доненчева оцветяват ноември в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Дебютът на художничаката в Градската галерия трябваше да се състои през април, но карантината отложи изявата ѝ

 

 

Многобройни гости обсипаха с цветя младата художничка Петя Доненчева на откриването на нейната самостоятелна изложба живопис „Танц на цветовете“ в Градската художествена галерия. Сред ценителите на изкуството ѝ бяха политици, бизнесмени, общественци, приятели, чиито усмивки и добро настроение личаха и през защитните маски.

 

Дебютът на Петя Доненчева в Градската галерия трябваше да се състои още през април, но карантината тогава отложи изявата ѝ.

 

„Много съм щастлива, че изложбата все пак се осъществи и че виждам толкова познати лица. Хората имат нужда от изкуство, от красота, от хубави форми и цветове. Всеки може да намери онова, което го радва, и да продължи с една надежда напред“ – каза развълнуваната авторка.

 

 

Петя Доненчева е възпитаничка на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив. През 2008 г. завършва Висше училище за приложни изкуства „Нидерхайн“ в Крефелд, Германия. Следва семейната традиция да се занимава с изобразително изкуство.

 

В биографията ѝ вече се открояват няколко съвместни и самостоятелни изложби както в родния Пловдив, така и в различни европейски градове.

 

„Танц на цветовете“ може да се види на двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15 до 23 ноември.

 

 

 

 

 

800×600

Normal
0

21

false
false
false

BG
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Нормална таблица“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:“Times New Roman“,“serif“;}